Konečně mám pro Vás i k těm mým dezertům nějaký ten hlavní chod.
Potřebné suroviny:
- 100 g celeru
- 168 g švestek, neměla jsem sušené, využila jsem čerstvé
- 600 g daňčího masíčka
- sůl, pepř mletý
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička hladké mouky
- 1,5 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička tymiánu
- 3 lístky bobkového listu
- 1 lžička rozmarýnu
- 300 ml červeného vína
- 8 ks šalotky / cibule
- 400 ml vývaru (ze zvěřiny) /v mém případě hovězí bujón ve 400 ml
- 2 ks mrkve
- citronová kůra
- 1 lžíce lžíce rajčatového pyré/ protlaku
Postup:
- Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Chceme, aby se zatáhlo.
- Maso vyndáme z kastrolu do mističky/na talířek a do kastrolu na stejném oleji opečeme na kostičky nakrájenou mrkev, šalotky a celer.
- Přidáme rozdrcený česnek, rajčatový protlak a krátce opečeme. Zaprášíme trochu moukou a +-2 minuty smažíme.
- Vrátíme maso do kastrolu, osolíme, opepříme, přilijeme červené víno.
- Promícháme, přidáme koření – bobkový list, citrónovou kůru, tymián, rozmarýn a vaříme.
- Troubu si mezitím předehřejeme na 180 °C.
- Kastrol po té vložíme do trouby a po 20 minutách vmícháme náš vývar a švestky.
- Vše ještě necháme v troubě do té doby, dokud nám maso krásně nezměkne.
Odhadovaná doba přípravy : +- 60 minut.
Jako přílohu jsem volila bramborovou kaši.
Nechť chutná!
#Nattyseochomytavkuchyni #snahaseceni
Dobrou chuť!
N.