Daňčí maso na švestkách a červeném víně

Konečně mám pro Vás i k těm mým dezertům nějaký ten hlavní chod.

Potřebné suroviny:

  • 100 g celeru
  • 168 g švestek, neměla jsem sušené, využila jsem čerstvé
  • 600 g daňčího masíčka
  • sůl, pepř mletý
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1,5 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • 3 lístky bobkového listu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 300 ml červeného vína
  • 8 ks šalotky / cibule
  • 400 ml vývaru (ze zvěřiny) /v mém případě hovězí bujón ve 400 ml
  • 2 ks mrkve
  • citronová kůra 
  • 1 lžíce lžíce rajčatového pyré/ protlaku

Postup:

  1. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Chceme, aby se zatáhlo.
  2. Maso vyndáme z kastrolu do mističky/na talířek a do kastrolu na stejném oleji opečeme na kostičky nakrájenou mrkev, šalotky a celer.
  3. Přidáme rozdrcený česnek, rajčatový protlak a krátce opečeme. Zaprášíme trochu moukou a +-2 minuty smažíme.
  4. Vrátíme maso do kastrolu, osolíme, opepříme, přilijeme červené víno.
  5. Promícháme, přidáme koření – bobkový list, citrónovou kůru, tymián, rozmarýn a vaříme.
  6. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 °C.
  7. Kastrol po té vložíme do trouby a po 20 minutách vmícháme náš vývar a švestky.
  8. Vše ještě necháme v troubě do té doby, dokud nám maso krásně nezměkne.
    Odhadovaná doba přípravy : +- 60 minut.

Jako přílohu jsem volila bramborovou kaši.

Nechť chutná!
#Nattyseochomytavkuchyni #snahaseceni

Dobrou chuť!

N.

Příspěvek vytvořen 26

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek