Ráda bych se s Vámi podělila o modifikovaný hrnečkový recept na banánový chléb (#bananabread), zkoušela jsem zprvu recept dle Fitness007 , jenže chuťově ani texturou mi nevyhovoval, proto přicházím s receptem inspirovaný stránkou zdravefitrecepty.cz.
Budeme potřebovat:
- 1,5 hrnku celozrnné mouky (použila jsem špaldovou celozrnnou)
- 40 g (2 odměrky) proteinového prášku – čokoládový, CFM, od Promin (samozřejmě volte vámi dostupný)
- 2 zralé banány (hezky ty tmavé, jsou sladší, jelikož došlo k rozkladu složitějších cukrů na jednodušší)
- 2/3 hrnku mléka (volila jsem polotučné)
- 2 vejce
- 1 čajová lžička prášku do pečiva (kypřící prášek)
- 1 pytlíček vanilkového cukru, (aby to jedla i má rodina, přidala jsem i dvě lžíce moučkového cukru, volitelné)
- špetka mořské soli, skořice
- kakaové boby
Troubu jsem rozehřála na 180 stupňů a chlebík pekla po dobu 25-30 minut.
Postup:
Sypké ingredience smícháme, přidáme tekuté společně s rozmačkaným banánem. A nalijeme do vymazané formy (/máslem a vysypanou moukou) a vložíme to trouby. Na ozdobu jsem přidala nakrájený banán na kolečka.
K banánovému chlebíku jsem si dala zbytek veganského ořechového másla – Banana bread, od @aktincz.
Přeji Vám dobrou chuť!
N.
Skvělý recept, moc chutnal!