Domácí zdravější banánový chléb bez přidaného tuku

Ráda bych se s Vámi podělila o modifikovaný hrnečkový recept na banánový chléb (#bananabread), zkoušela jsem zprvu recept dle Fitness007 , jenže chuťově ani texturou mi nevyhovoval, proto přicházím s receptem inspirovaný stránkou zdravefitrecepty.cz.

Budeme potřebovat:

  • 1,5 hrnku celozrnné mouky (použila jsem špaldovou celozrnnou)
  • 40 g (2 odměrky) proteinového prášku – čokoládový, CFM, od Promin (samozřejmě volte vámi dostupný)
  • 2 zralé banány (hezky ty tmavé, jsou sladší, jelikož došlo k rozkladu složitějších cukrů na jednodušší)
  • 2/3 hrnku mléka (volila jsem polotučné)
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva (kypřící prášek)
  • 1 pytlíček vanilkového cukru, (aby to jedla i má rodina, přidala jsem i dvě lžíce moučkového cukru, volitelné)
  • špetka mořské soli, skořice
  • kakaové boby

Troubu jsem rozehřála na 180 stupňů a chlebík pekla po dobu 25-30 minut.

Postup:

Sypké ingredience smícháme, přidáme tekuté společně s rozmačkaným banánem. A nalijeme do vymazané formy (/máslem a vysypanou moukou) a vložíme to trouby. Na ozdobu jsem přidala nakrájený banán na kolečka.

K banánovému chlebíku jsem si dala zbytek veganského ořechového másla – Banana bread, od @aktincz.

Přeji Vám dobrou chuť!

N.

Příspěvek vytvořen 26

Jeden komentář u “Domácí zdravější banánový chléb bez přidaného tuku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek